Reiki zweverig?
Tom barrett hvv Rg72a X Cw unsplash

Van (ont) haasten naar voelen

Ik wil vandaag schrijven voor mensen met Stress; mensen met Burnout(klachten); Depressie; mensen met fysieke klachten; mensen die bij de GGZ in behandeling zijn of daar ingeschreven staan voor hulp enz...

Waar bovenstaande onderwerpen vandaan van zouden kunnen komen en wat de oorsprong hiervan zou kunnen zijn.

De dag doorkomen

Wij mensen lijken het soms moeilijk te hebben. We hebben moeite om op deze aarde aanwezig te zijn in liefde en rust. En ja... ik zie ook vrolijke mensen en ik zie ook dat er plezier wordt beleefd, echter zie ik ook de andere kant. Als ik onderweg ben in de auto dan zie ik mensen gejaagd zijn, op weg naar hun bestemming. De gezichten stralen routine uit en op enkele mensen na, zie ik weinig plezier. Ik weet zelf hoe het is om een gezin draaiende te houden met een baan, soms nog een studie ernaast en daarbij ook nog mijn sociale contacten en ontspanning willen houden. 24 uur per dag is dan tekort. Ik weet zelf nog hoe het was om de ochtend te starten. De wekker ging vroeg, mezelf aankleden en wassen; de kinderen helpen met aankleden en wassen; het ontbijt verzorgen en vervolgens door naar het kinderdagverblijf. Voor mij zat er al een halve ochtend op en mijn werk moest nog beginnen, herkenbaar? Ik deed dit en voor mijn idee deden meerdere mensen om mij heen dit ook. Nu realiseer ik mij steeds meer dat ik mijzelf niet bewust was van wat dit met mij deed. Ik liet mijzelf geen ruimte voor voelen en gewoon in het moment te zijn, want meestal was ik bezig met het volgende onderdeel van de dag. Ik kreeg klachten zoals hartkloppingen; hoge bloeddruk; last van mijn maag en een gejaagd gevoel in mijn onderbuik. Om dan terug te komen waarom het gaat en wat ik duidelijk wil maken met deze blog, het gaat om voelen. Op het moment dat ik mij meer bewust werd van hoe ik mij voelde, kon ik betere keuzes maken voor mijzelf. Mijn tip voor jou: sta gedurende de dag eens stil bij hoe jij je voelt van binnen? Het hoeft niet moeilijk te zijn, een kort moment even 'stilstaan' en finetunen met jezelf. Door alleen al te voelen, geef je ruimte aan jezelf waardoor je meer ruimte krijgt gedurende de dag. Het wil niet direct zeggen dat dit ervoor zorgt dat de klachten die je hebt gelijk weg zijn, maar het is een startpunt. Een startpunt naar meer bewustwording en meer inzichten, om uiteindelijk jouw eigen destructieve patronen te kunnen doorbreken en in meer liefde en rust en minder klachten te kunnen leven met jezelf en de ander.

Een hele fijne dag en een warme hartegroet, Sandra

Meer blogs

Screenshot 20220514 133934 Samsung Internet 1

Zie ik jou ook op het ROOTZ! Inspire festival?

Op 18 en 19 juni 2022 ben ik te vinden op het ROOTZ! Inspire festival in Noordbroek, provincie Groningen. Ik ben standhouder en zal op zondag 19 juni 2022 tevens een workshop geven. Wil je meer weten? Lees dan verder.

20211012 092651 resized

Nieuw bij Elevanza, een uurtje ontspannen

We leven in een drukke tijd en dan is het zo fijn om af en toe eens even te ontspannen. Wil jij meer weten wat Elevanza voor jou kan betekenen op het gebied van ontspanning? Lees dan snel verder.

Screenshot 20220110 111457 Instagram

Elevanza online

Praktijk Elevanza mag nog steeds open blijven voor sessies, echter hoor ik regelmatig dat mensen die juist nu behoefte hebben aan Coaching en Holistische therapie, door ziekte of uit angst voor besmetting niet naar de praktijk durven of kunnen komen. Wil je meer hierover weten, lees dan verder.

Voorstellen