Ondersteuning voor bedrijven bij langdurige ziekte en preventie

Ben je werkgever en wil je het ziekteverzuim concreet aanpakken?


Of


Ben je een werknemer en wil jij eigen regie nemen ten aanzien van jouw ziekteproces of om ziek worden te voorkomen?

Istockphoto 496570222 612x612

Voor de werkgeverTijdens de sessies met mijn clienten heb ik ervaren dat een groot deel in de ziektewet zit of met de gedachte loopt om zich ziek te gaan melden. Diverse oorzaken kwamen naar voren. Waaronder de mensen die al langer op hun tenen lopen en die regelmatig over eigen grenzen gaan of laten gaan en hierdoor uitvallen. 


Dat is de reden dat ik mij als praktijk nu ga richten op preventieve zorg om zo het ziekmelden te kunnen voorkomen. Met de hulpvraag van de cliënt tot de kern komen, datgene waar men nu werkelijk mee zit.

Als werkgever heb je regelmatig te 'kampen' met ziekteverzuim. Naast de verantwoordelijkheid van de werknemer heeft ook de werkgever een belangrijke rol in het voorkomen van langdurig ziekteverzuim. 


Een groot percentage van het ziekteverzuim heeft vaak te maken met het mentale welzijn van de werknemer. Langdurige stress veroorzaakt mentale klachten en kan ervoor zorgen dat men angst, paniek en somberheid gaat ontwikkelen.  Op lange termijn kan dit tevens fysieke problemen verergeren of veroorzaken. Werknemers kunnen overspannen raken of in een burn-out terechtkomen. Stress -en spanningsgerelateerde klachten, zorgen regelmatig voor langdurige uitval van de werknemer.


In de praktijk zie je steeds vaker dat ziekteverzuim stress -en spanningsgerelateerd is...

Mijn naam is Sandra van Meekeren en ik ben eigenaar van Praktijk Elevanza.


In mijn praktijk help ik cliënten op Holistische wijze van destructieve (gedrags)patronen naar constructieve (gedrags)patronen.  Dit doe ik doormiddel van Coaching, Training en behandeling. Voordat ik mijn eigen praktijk had, heb ik jarenlange werkervaring opgedaan in het zakenleven en in de zorg.


Foto Rootz

Wat is Holistische therapie, Training en Coaching?De sessies en trainingen bestaan uit Holistische therapie en Coaching. Holistisch bekent dat we kijken naar jou als persoon in zijn geheel.

Fysiek, emotioneel, mentaal, energetisch en spiritueel.Bijvoorbeeld: je ervaart teveel druk op je werk, je trekt veel naar je toe in je werk. Eigenlijk is dit teveel en lig je ‘s nachts te ‘piekeren’ (mentaal). Het piekeren en het ‘doorgaan’ zorgt ervoor dat je last van je nek en schouders krijgt (Fysiek). Je wordt verdrietig of boos op je collega’s, jezelf (emotioneel). Je bent na je werk moe en hebt veel tijd nodig om ‘op te laden’ (energetisch). Er blijkt een patroon achter te zitten, je komt erachter dat je het moeilijk vindt om los te laten, over te dragen aan collega’s. Dat je het heel goed wilt doen. Je wilt bevestiging want je voelt je eigenlijk onzeker en onveilig (spiritueel).Inhoudelijk betekent dit dat je tijdens de sessies of training en coaching, jij praktische handvatten krijgt. Ook gaan we oefeningen doen zodat jij je weer leert te ontspannen. Deze oefeningen zijn Mindfull. Mijn doel is om jou in mijn sessie datgene mee te geven wat jij nodig hebt, zodat je ook buiten mijn praktijk verder kunt. Juist daar gebeurt het en vindt de verandering/transformatie plaats.

Wat leer je als hiervan?

 1. Je krijgt meer inzicht in jezelf
 2. Je leert vanuit welke patronen en (over) levingsmechanismen jij leeft
 3. Doordat je meer inzicht in jezelf krijgt, kun je beter grenzen aangeven, in je werk, je relatie etc…
 4. Je leert waaraan jij nu echt behoeft hebt en kunt hierdoor betere keuzes maken
 5. Doordat jij je meer bewust wordt van jezelf, kun je meer vanuit jezelf reageren naar de ander, in plaats van de ander te willen veranderen
 6. Leer je hoe je meer flexibel kunt zijn en om kunt gaan met tegenslagen, in je werk, je relatie, in sociale contacten
 7. Je leert je te ontspannen
 8. Je gaat van overleven naar leven
 9. Je draagkracht en draaglast komen meer in balans, zodat jij meer ruimte krijgt buiten jezelf voor je werk, je relatie, sociale contacten.
Blije dame werk

Ziekteverzuim als gevolg van mentale klachten kan voorkomen worden! Door het probleem bij de kern aan te pakken want voorkomen is beter dan genezen.

Binnen mijn praktijk zijn er diverse opties voor uw werknemers:Traject Holistisch therapie en Coaching Individueel


 • Particulier: per sessie 69.50 euro (per uur) Intake 80 euro (1,5 uur)

 • Bedrijven: per sessie 75 euro (per uur)  |  Intake 89,50 euro (1,5 uur)


Individuele trainingsdag (op maat)


 • Particulier: 299 euro | Bedrijven: 399 euro


3 daagse - intensive | individueel of in groep


 • Particulier: 699 euro per persoon | Bedrijven: 999 euro per persoon*Prijzen zijn inclusief 21% BTW.


*Voor boeking van een 3 daagse- intensive, geldt een korting van 10 % per persoon vanaf 4 personen, mits samen aangemeldt door hetzelfde bedrijf.Alle opties dragen bij aan herstel van de werknemer.


Voor mogelijkheden, vragen over de producten of meer informatie hierover, voel je vrij om mij te contacten.  • Henk Koerts

  Holistische therapie en coaching

  Een ontzettende lieve en bekwame vrouw. Ze heeft me zo goed op weg geholpen. Ik zit veel lekkerder in mijn vel en heb geleerd wat voelen is. Had dit veel eerder moeten doen. Ze helpt je echt en voelt waar de pijn en de problemen zitten. Als je niet lekker in je vel zit of tegen een burn out aan zit, Sandra helpt jou. Ze is voor mij geweldig.

 • Katharina Ahlers

  Holistische therapie

  Sandra is een bijzonder krachtige en liefdevolle vrouw. Ik kwam via Social Deal bij haar terecht voor een Reiki behandeling. Toen ik naar huis ging had ik een innerlijke rust gevonden, die ik nog nooit eerder had gevoeld.

  Ik ben sindsdien meerdere keren bij Sandra geweest voor een coaching sessie. Zij prikt snel door mij heen, maar op een liefdevolle manier die ook voldoende steun biedt om me volledig kwetsbaar op te durven stellen. Ik laat vaak wat meer tijd tussen onze sessies, omdat ik eerst tijd nodig heb om alles te laten bezinken.

  Onlangs heb ik ook de Reiki 1 cursus gedaan met Sandra - en het was fantastisch. Niemand anders kon op dezelfde dag, dus heeft Sandra de cursus echt een op een voor mij gegeven. Een ongelooflijk leerzame maar ook gezellige dag!

  Sandra laat je direct thuis voelen met haar warme manier en is er echt voor jou. Ze bied je liefdevolle steun, maar houdt je ook een harde spiegel voor - wat je nodig hebt op dit moment. Sandra doet haar werk met veel passie en aandacht voor de individu, en zeker niet voor de factuur.

  Dankjewel voor alles Sandra, en tot de volgende afspraak :)

 • Thea Telling

  Individuele trainingsdag

  2 weken geleden bij Elevanza geweest. Met Sandra besproken wat deze keer mijn hulpvraag is en wat ik graag zou willen. We zijn uitgekomen op een individuele trainingsdag. Na een reis van 180 km zeer warm ontvangen met kop thee en wat lekkers. Bijgepraat over de vorige sessies, vorderingen en dagprogramma doorgenomen. Mijn hulpvraag uitgewerkt en daar dieper op in gegaan. Daarna ontspannende Reiki. Dat voelt altijd als een minivakantie. Ik merkte dat Sandra nieuwe technieken had geleerd, dat beviel erg goed. Na de Reiki een heerlijke lunch, meditatie wandeling en korte workshop. Sandra is zo'n mooi en liefdevol mens. Ik wens iedereen een individuele trainingsdag toe.

Afspraak maken