Training HSP

De afkorting HSP staat voor Highly Sensitive Person of Hoogsensitief Persoon. Er is niets 'mis' met je als je Hoogsensitief bent. Ongeveer 20 procent van de mensen is Hoogsensitief zowel mannen en vrouwen. HSP is geen psychische klacht of psychische aandoening maar is een persoonlijkheidskenmerk. Veel mensen weten het niet van zichzelf maar het is prettig om te weten want dan kun je er informatie over opzoeken. Leren hoe je hiermee om kunt gaan en hoe je meer inzicht kunt krijgen in jezelf.


Denk jij Hoogsensitief te zijn en weet je het niet zeker dan kun je de link hieronder aanklikken en deze test maken. Op de website even naar beneden scrollen voor de test. HSP test (Elaine Aron)

Foto HSP

Ik kan spanningen voelen in een ruimte waar meerdere mensen zijn...

Mijn eigen verhaal

20220703 154806 resized

Hoogsensitiviteit is de laatste jaren (gelukkig) steeds meer een ‘begrip’.

Er komt dan ook steeds meer aandacht voor. Waar het voorheen vooral als een nadeel werd gezien, is hierin een mooie switch gaande en leren we steeds meer dat Hoogsensitiviteit ook voordelen met zich meebrengt.

Zelf ben ik rond mijn 33e levensjaar er per toeval achtergekomen dat ik Hoogsensitief ben. Destijds was er minder over bekend en maakte het dat ik op jongere leeftijd behoorlijk in een isolement ben geraakt in mezelf. Ik merkte soms onbegrip om mij heen en ging mezelf aanpassen waardoor ik steeds minder mezelf was en op mijn tenen door het leven ging, genieten was er bijna niet meer bij.

Ik merkte dat ik o.a. spanningen kon voelen in een groep mensen en dat ik na een drukke werkdag meer tijd nodig had om mezelf op te laden. Ik ging op onderzoek uit en kwam uiteindelijk op de Website van Dr. Elaine Aron. Dit bracht mij veel herkenning en dit voelde voor mij na vele jaren zoeken als 'thuiskomen'.

Sinds ik mijn eigen praktijk heb, merk ik dat steeds meer cliënten Hoogsensitief zijn of kenmerken hiervan hebben. Ik merk en zie waar zij mee 'worstelen'. Het is dan ook onderdeel van mijn missie geworden om mensen inzichten te geven op dit vlak. Met mijn eigen ervaring, zelfonderzoek en afgeronde studie's kan ik jou nu handvatten meegeven, zodat jij door bewustwording en met een scala aan 'tools' na deze training meer in balans kan komen en meer ontspannen door het leven kan gaan.

Ik weet nu wat ik moet doen om in balans te blijven...

Wat leer je in deze training?

  • Je leert wat Hoogsensitiviteit is
  • Je leert omgaan met je Hoogsensitiviteit
  • We gaan uit van wat je wel kunt en kijken waar jouw kracht zit
  • Je leert oefening(en) om je te beschermen tegen het 'leeglopen' van jouw energie
  • Je leert in deze interactieve training van de andere trainees

Wat kun je verwachten?

  • De training is in een kleine groep (max. 10)
  • Er is veel ruimte voor individuele aandacht
  • Er wordt veel aandacht besteed aan jouw veiligheid tijdens deze training

Prijs

De prijs voor deze training is 55 euro, inclusief drinken en versnaperingen.

Data training

De eerstvolgende training is op:

Zaterdag 28 oktober 2023 | 10:00 - 12:00

Inloop vanaf 9.45


Opgeven via het contactformulier o.v.v. Training HSP

Afspraak maken