Elevanza online
20211109 174748

Reiki zweverig?

Is Reiki zweverig? Deze vraag krijg ik de laatste jaren met regelmaat te horen. Ik zou je willen uitnodigen om verder te lezen en antwoord te krijgen op deze vraag.

Ik ben een 'nuchtere' Groningse

Ik ben geboren in het Delfzicht ziekenhuis te Delfzijl en opgegroeid in Delfzijl en Groningen stad. Als meisje was ik altijd gevoelig en sensitief maar tegelijk ook nuchter, direct, duidelijk en helder, zoals ik vaak terugkreeg en nog steeds terugkrijg van mensen.

Durven uitkomen voor mijn keuze op het 'Spirituele pad' en mijn 'Holistische visie'

In het proces van omscholing in werken op kantoor, naar werken als wijkverpleegkundige in extramurale teams, ben ik steeds een stukje dichterbij mijzelf gekomen. Steeds meer hoorde ik mijn hart weer spreken, deze vertelde mij de weg en ik kon weer luisteren. Er begon een heftige pijnlijke periode in mijn leven, ik ging scheiden van mijn jeugdliefde. Tijdens deze periode, was ik eens aan het 'surfen' op het web en kwam ZoMa opleidingen tegen. Een prachtig opleidingsinstituut in Westervoort, waar diverse landelijk erkende opleidingen worden gegeven, waaronder Reiki cursussen. Mijn hart voelde blij toen ik de keuze gemaakt had om te starten met Reiki 1. Van mijzelf had ik dit nooit verwacht want Reiki is toch zweverig? Dit is ook wat ik destijds van sommige mensen te horen kreeg. Het tegendeel blijkt waar te zijn. Reiki is het (oneindig) doorgeven van energie. Deze energie kan ik pas doorgeven als ik met beide benen op de grond sta. Ik heb geleerd om mijn eigen blokkades op te lossen zodat ik zuiver de energie kan doorgeven.

Wat is 'zweverig' zijn nu echt en hoe uit zich dat?

Wij mensen hebben de neiging om tijdens drukke dagen van onszelf verwijderd te raken. We zijn dan regelmatig bezig met zaken buiten onszelf zoals: werk, partner, vrienden, school enz.... Dit is uiteraard ons leven, het hoort erbij. Tevens wordt er op die verschillende vlakken wat van ons verwacht. Deze worden meestal vanuit het hoofd gedaan, onze ratio. Echter op het moment dat wij alleen maar bezig zijn met de buitenkant dan verliezen we het contact met onszelf en zitten we steeds vaker in ons hoofd. We verliezen als het ware het contact met ons lichaam, het innerlijk, ons hart. Dat is het moment dat we uit balans raken en waarop we gaan 'zweven'. Zodra we een stilte moment inlassen dan hebben we geen afleiding meer en kunnen we weer contact met ons lichaam maken. Op dat moment maken we ook weer contact met de grond, we aarden zoals dit heet. Als het hoofd en lichaam weer contact maken met elkaar dan zijn we meer in balans.

Wat heeft het met beide benen op de grond staan mij gebracht en wat kan dit jou brengen?

Op dit moment ben ik naast Holistisch Therapeut, Coach en Reiki master. Daarnaast ben ik bezig met de Reiki trainer opleiding. Zeer binnenkort start ik met Kundalini Reiki. Ik mag dan naast mijn werk als Holistisch Therapeut en Coach ook Reiki cursussen geven met een erkend certificaat. Na het behalen van de Kundalini Reiki mag ik inwijdingen hierin gaan geven. Als Holistisch therapeut geef ik individuele begeleiding/coaching, workshops en individuele dagtrainingen.

Wil je meer weten over Reiki, Holistische therapie of over de workshops en individuele dagtrainingen die ik geef? Zoek dan contact met mij. Meer gegevens vind je op mijn website: www. elevanza. nl

Warme groet, Sandra

Meer blogs

Foto met Cliente Meike

Cliënte in het zonnetje

Onlangs was cliënte Meike bij mij in de praktijk voor een Reiki behandeling. Voor de behandeling waren we in gesprek en hierin vertelde Meike zoiets moois. Met haar goedkeuring mag ik een foto van ons plaatsen met haar eigen tekst en op deze manier Meike in "het zonnetje" zetten. Ben jij benieuwd? Lees dan snel verder.

Vrouw ineengedoken

Rouw en Verlies

Vaak denken we bij Rouw en Verlies aan het verlies van een dierbare, echter kan dit thema zoveel meer bij ons teweeg brengen. Onbewust kan dit zoveel effect hebben op ons dagelijks leven. Zou je graag meer willen weten over dit thema? Lees dan verder...

Screenshot 20220514 133934 Samsung Internet 1

Zie ik jou ook op het ROOTZ! Inspire festival?

Op 18 en 19 juni 2022 ben ik te vinden op het ROOTZ! Inspire festival in Noordbroek, provincie Groningen. Ik ben standhouder en zal op zondag 19 juni 2022 tevens een workshop geven. Wil je meer weten? Lees dan verder.

Van (ont) haasten naar voelen